Ik zie, ik zie... een nieuwe carrière

MdW tekstWerklozen van Nederland opgelet: uw nieuwe baan is bekend. Ik zie een glanzende toekomst, en dat met slechts een korte opleiding. Die nog eens helemaal betaald wordt ook. Door het UWV. "Want de opleiding heeft een baangarantie". Ja. Klopt. U mag aan de slag als helderziende bij een bellijn.

Ik voorspel een prachtige werkplek,  met koffie wanneer u wilt. Naar het toilet wanneer dat moet en een break als het allemaal even te veel wordt. U werkt in een door u uitgezochte omgeving. Desnoods aan de keukentafel. Of misschien wel vanuit bed. Zolang u maar telefoon heeft en mensen kunt vertellen dat ze binnenkort hun nieuwe liefde vinden.

Ik kijk in mijn glazen bol en zie een explosieve groei van helderzienden die hun hobby, kaarten, hebben omgezet in hulp aan medemensen in nood met behulp van tarotkaarten. En voor wie niet weet wat dat zijn: dat leert u in de cursus.

Ik, madame Fifi, verwelkom mijn toekomstige collega's die voor een budget van 1000 euro de plaats van een psycholoog, psychiater, hulpverlener of zelfs arts kunnen innemen om mensen, die het moeilijk hebben of ziek zijn, beter kunnen praten na deze snelcursus 'ik weet alles'.

Ik voorzie  diepe ellende. Zowel bij de nieuwe helderziende die geen bal ziet, als bij de mensen die voor veel geld hulp zoeken en willen weten of ze binnenkort een nieuwe liefde krijgen. Beter worden. Gaan verhuizen of een nieuw baan vinden.

In dat laatste geval krijgen ze in ieder geval een goed advies van de nieuwe helderziende: ga naar het UWV en laat je omscholen tot helderziende. Baan gegarandeerd.

Plaats reactie