ZZP Nederland in de bres voor ZZP'er

Op ZZP Nederland vandaag een artikel waarin ingegaan wordt op de commotie die is ontstaan over de aangekondigde aanpak van ZZP'ers die via bemiddeling en schijnconstructies werken. De bewindslieden Asscher, Van Rijn en Wiebes hebben gisteren Kamervragen beantwoord en hun visie gegeven over deze schijnconstructies. ZZP Nederland is verontrust omdat deze antwoorden niet veel goeds bieden voor de mensen die nu via bemiddeling in de zorg werken.

Ook andere sectoren in gevaar

De organisatie maakt zich boos en vindt dat ze stevig in het verweer moet komen om er voor te zorgen dat niet de ZZP'ers de dupe worden van een ondoordacht plan van de overheid om ZZP'ers als profiteurs af te straffen.
"We zijn van mening dat met name diezelfde overheid jarenlang mensen heeft gestimuleerd om zelfstandig te worden. Daarbij was het vooraf bekend dat in sommige sectoren veel mensen via bemiddelaars aan opdrachten zouden komen. Daarbij heeft de overheid diverse draaideurconstructies zoals bij Post.nl goedgekeurd en is de overheid zelf een van de grootste opdrachtgever voor ZZP'ers via tussenpersonen. Blijkbaar kan het dan wel", zo meldt ZZP Nederland. 
Bij de bewindslieden is erop aangedrongen om in een persoonlijk gesprek de problemen te bespreken en oplossingen aan te dragen. Kijk op de website voor de ontwikkelingen.

Plaats reactie